Gebedsbijeenkomsten

VOLHARDEN IN GEBED

Gebedsbijeenkomsten

Wekelijks hebben wij op vrijdagavond een zogenaamde bidstond. Een avond van gebed. Eens in de maand doen wij dat samen met enkele andere gemeenten.

Tijdens de zondagsdienst bidden wij ook. Maar wij willen dat dat ààn-bidden is. Aanbidden is de ultieme manier om de Heer duidelijk te maken dat Hij onze God is. En onze verlosser. En ons heil. En nog zoveel meer. Aanbidden heeft God tot doel. Hem onze erkenning en liefde duidelijke maken.

Maar als wij zaken van de Heer willen ontvangen, vragen wij daarom. De Heer nodigt ons uit om dat te doen! Wij spreken dan tot God, leggen Hem dingen uit en vragen Hem dingen. Dat is bidden.

En de Heer verhoort dan ons gebed op Zijn tijd en als het verzoek in Zijn ogen goed voor ons is.

Deze soort van gebed doen we met name op de bidstonden. Dan bidden we ook met name om gezamenlijke dingen. De gemeente, de stad, de mensen in de stad.

Gebed is de motor van ons geloof. Zonder gebed gebeurt er weinig. God weet weliswaar wel wat we verlangen, maar Hij wil dat wij het vragen. Niet omdat Hij zo nodig gevraagd wil worden, maar omdat God zich richt naar onze wil. Hij dringt niet op. Niet Zichzelf aan de ongelovige. Niet zijn zegeningen aan de gelovigen. Hij bewaakt alleen dat wij dingen krijgen die echt goed voor ons zijn. En die passen in Zijn heilsplan voor ons.

Heb jij zaken op je hart, waarvoor je wilt bidden? Kom en doe mee!