Kenia Kitale-Sirwa Adventure

Zefanja Baädilla

Tweede avontuur naar Kenya

Lieve vrienden, als ik terug denk aan afgelopen Augustus en wat we in zo’n korte tijd allemaal meegemaakt hadden ben ik God zo dankbaar. Het geweldige team waar ik mee samen werkte, de mensen die een keuze voor Jezus maakten, de nieuwe gemeente die werd geplant, de mensen die werden gedoopt, de wonderen die gebeurden, de bijzondere ontmoetingen en natuurlijk jullie geweldige steun door gebed en financiën. Ik heb er maar 1 woord voor: Halleluja!!!

Nu mag ik van 1 t/m 15 februari weer op avontuur gaan in Kenia. Hierbij zal ik twee plaatsen bezoeken, het dorpje Sirwa waar we de gemeente hadden geplant en de stad Kitale waar we een evangelisatie campagne zullen houden.

 

Kitale & Sirwa

Kitale

Sirwa

Kitale en Sirwa

Kitale is een stad in West Kenia met ongeveer 80.000 inwoners. In samenwerking met 7 lokale kerken zullen we een 4-daagse evangelisatie campagne houden in het armste gedeelte van de stad waarbij we geloven dat velen een keuze voor Jezus zullen maken en Jezus zichzelf zal laten zien door wonderen en tekenen te doen.

Daarna zullen we terug gaan naar het dorpje Sirwa. Hier zullen we ons puur richten op het investeren in de nieuwe gelovigen en het uitbreiden van wat we vorig jaar geplant hebben. We begonnen met 2 gezinnen, de laatste melding die ik kreeg was dat ze nu elke samenkomst rond de 50 vaste bezoekers hebben. Het was ook mooi om te horen dat dit de eerste kerk in dit dorp was, nu dit is gebeurd zijn er afgelopen tijd meer mensen gekomen die ook bezig zijn geweest om gemeentes te stichten in deze regio, ik kan alleen maar blij om zijn, want er was eerst niks en nu komt er telkens meer.

Dus dat laat mij zien dat vorig jaar echt een geestelijke doorbraak heeft gebracht in deze regio. God is zo cool!! Ook gaan we hier kijken wat voor mogelijkheden er zijn om voedsel te verbouwen op het grond wat ons gegeven is, zodat ze daar van kunnen leven. Nu wil ik jullie vragen om in gebed achter ons te staan. We gaan verder met datgene wat God wil doen in Kenia en gelovigen in een geweldige oogst en nieuwe doorbraken.

Ook deze reis brengt weer de nodige uitdagingen mee. Er is nog veel dat geregeld moet worden, denk aan de campagne onderdelen in Kitale: vergunningen, aggregaat, geluidsinstallatie, verlichting, flyers, posters, banners enz en dan willen we in Sirwa, de gemeente zoveel mogelijk zegenen met onderwijsboeken van Derek Prince, voedsel, drinken, uitbouwen van het gebouw en sanitair ook willen we het moslim gezin zegenen dat ons helemaal gratis het grond gegeven heeft waar we de kerk konden bouwen.

 

Steun Stichting Help The Helpless

Steun Ons

De totale kosten zijn 4500 euro waarvan ongeveer 20% al binnen is, in totaal hebben we nog 3500 euro nodig om deze reis mogelijk te maken.

We geloven dat God gaat voorzien, geloven jullie mee?

Als u financieel wilt steunen kunt u uw gift overmaken op

Iban: NL67 INGB 0003174303
t.n.v.: Stichting Help The Helpless
o.v.v.: Kenia Project

Als je bidt, bidt dan voor de volgende punten:

  • De samenwerking met de lokale kerken
  • Wijsheid en inzicht voor ons als team in alles wat we doen
  • Dat zoveel mogelijk mensen Jezus leren kennen
  • Dat God in alle financiën zal voorzien
  • De nazorg door de lokale kerken daarna
  • Veiligheid en bescherming

Groeten,
Zefanja Baädilla

Zefanja Baädilla

Zondag 10 Januari 2015 om 11:00